Paarden

Mijn pony kan aan een los touwtje met mij mee lopen, overal langs en op vrijwel elk terrein. Ze zou nooit over mee heen rennen als ze schrikt. Maar ik kan haar ook voorop laten lopen en haar de weg laten kiezen. Daar kan ze echt van genieten. We hebben een goede samenwerking die voor ons allebei veilig voelt en ook leuk is. Maar hoe bereik je dat dan? Daar kan ik je bij helpen.

Communicatie

Paarden communiceren door middel van lichaamstaal en deze taal is universeel, ieder paard kent dit dus. Het is voor jou de kunst om te leren stil staan, te kijken en te luisteren naar je paard. Tijdens de horsemanship lessen leer ik je op welke signalen je let bij je paard en hoe je daar op kan reageren.

Huisvesting

Huisvesting is ook een heel belangrijk onderdeel van een goede samenwerking met je paard. Als je paard zich niet goed voelt in zijn of haar huisvesting levert dit stres op en krijg je moeilijker contact met je paard. Het liefst heb je een paard vrij van stres om ontspannen samen te kunnen werken. Maar wanneer heeft je paard dan stres? En hoe herken je dit? De rode lijn in huisvesting is in mijn optiek 24/7 vrije beweging, nagenoeg onbeperkt ruwvoer samen met soortgenoten. Binnen dit basis kader is er nog veel meer mogelijk om een leuke huisvesting te maken voor je paard. Rekening houdend met jou wensen en wat haalbaar is voor jou in onderhoud en verzorging. Ook kan ik je helpen om je afrastering wolf-werend te maken. Een ontzettend moeilijk aspect wat tegenwoordig ook hoort bij het huisvesten van je dieren. Ik heb hier inmiddels 3 jaar ervaring mee, het plaatsen van rasters, het monitoren van wolven en vele contacten gelegd in de sector wolven schade preventie.

Reacties zijn gesloten.