Over mij

Hoi, ik ben Ingrid Ros, geboren in januari 1998 met als grootste hobby dieren. Ik heb een opleiding gedaan tot paraveterinair en 2 opleidingen succesvol afgerond op de freestyle academy; Basis freestyle instructeur niveau 1 en paarden welzijn adviseur.

Van jongs af aan hadden we altijd dieren bij huis, paarden, honden, konijnen, geiten en zelfs als klein meisje had ik een jaar 2 ratten. Later hadden we een hondenpension aan huis waar honden vakantie kwamen vieren als hun baasjes met vakantie gingen.

In 2017 heb ik zelf een kleine koppel schapen aangeschaft naar aanleiding van mijn schapen stage. En door de jaren heen enkele paarden aan huis gehad waarvan mijn pony Siepie alweer 16 jaar bij mij is. Samen met haar heb ik in 2016 de opleiding basis instructeur niveau 1 gevolgd bij de Freestyle Academy. In 2019 heb ik de opleiding paardenwelzijnsadviseur succesvol afgerond, ook bij de Freestyle Academy. Ondertussen heb ik als bijbaan, naast mijn paraveterinair opleiding, gewerkt op een melkveebedrijf. Mijn ervaringen en interesses zijn dus enorm breed in de dierenwereld.

Na mijn opleiding als paraveterinair ben ik een paar jaar werkzaam geweest in dierenartspraktijken, maar ik kreeg helaas een burn-out. Ik moest weer werk conditie opbouwen en kwam bij een schaapskudde terecht waar ik weer terug heb gevonden wat ik het aller liefst doe: Dierverzorging.

Inmiddels werk ik 3 dagen bij schaapskudde de Ommekeer en varieert mijn werk van hoeden tot afrastering plaatsen tot simpel weg hondenpoep opruimen. De variatie in werkzaamheden en de gebieden waar ik kom met de schapen en honden zijn prachtig, ik deel hier ook vaak iets over in socialmedia stories.

Sinds december 2022 manage ik een pensionplek met paddock paradise. Hier heb ik de wolfwerende paddock uitgedacht, berekent en gemaakt. Maar ook de beplanting, voerplekken en paden uitgedacht. Het is allemaal in opbouw maar Siepie heeft het er al erg naar haar zin, en ik vind het vooral prettig dat hier rekening gehouden kan worden met haar insuline resistentie.

Naast al deze werkzaamheden met de dieren ben ik ook vrijwilliger bij Werkgroep Wolf Nederland. Een groep vrijwilligers die zich inzet voor een conflict arme samenleving met de wolf te hebben. Ik probeer mijn steentje bij te dragen door kennis en ervaring te delen die ik in praktijk opdoe met de schapen en paarden.

Reacties zijn gesloten.